Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:04:58 GMT

مشکلات شلوغ‌ترین بیمارستان تبریز از زبان مدیر مرکز

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۷۰۶۷

مشکلات شلوغ‌ترین بیمارستان تبریز از زبان مدیر مرکز

مدیر مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز در حاشیه بازدید بازرسان مدیرکل امور اجتماعی استانداری و اداره کل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی، مشکلات این مرکز را به عنوان شلوغ‌ترین بیمارستان تبریز، تشریح کرد.

‌دکتر مهراد اکبری نامدار در گفت‎وگو با ایسنا، با بیان این که برای پاسخگویی به نیازهای بیماران و مراجعه‌کنندگان، باید بیمارستان دیگری مثل بیمارستان امام رضا (ع) تبریز تأسیس می‌شد، اظهار کرد: قرار بود این مرکز مکملی برای بیمارستان امام خمینی (ره) تبریز باشد که بعد از زلزله سال ۹۱، به طور کلی جایگزین آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز پاسخگوی مراجعان شمالغرب کشور است، ادامه داد: در برخی موارد، حتی مشکلات قابل حل در شهرستان را نیز به اورژانس این مرکز ارجاع می‌دهند و ما مجبور می‌شویم سرانه یارانه سلامت هم‌استانی‎هایمان را به سایر استان‌ها بدهیم، در طول ۹ ماه گذشته حدود ۱۰ میلیارد تومان به استان‌های همجوار خدمات ارائه شده است.

وی در ادامه با انتقاد از مراجعه وقت و بی‌وقت و رفت و آمدهای بی‎مورد همراهان و ملاقات‌کنندگان بیماران، بیان کرد: با بازدید کلی و نگاه به بخش‌های مختلف متوجه تردد بی‎مورد افراد و حتی کودکان در بخش‌های مختلف مرکز می‌شوید، بارها هنگام بازداری از ملاقات‌های نابه‌هنگام مورد هجوم برخی از ملاقات کنندگان قرار گرفته‌ایم.

مدیر مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز افزود: پشنهاد شده است تا برای رفاه حال بیماران و جلوگیری از شلوغی در بخش‌ها از تعداد روزهای ملاقات کاسته شود و ملاقات به سه روز در هفته تقلیل پیدا کند، چرا که رفت و آمد ملاقات‌کنندگان دیگر غیرقابل کنترل شده است.

وی در واکنش به انعکاس اخبار غیرمنصفانه و نادرست در خصوص عدم پاسخگویی در اورژانس این مرکز، اظهار کرد: امیدواریم با احداث ساختمان جدید دو طبقه اورژانس مرکز درمانی امام رضا (ع) شاهد کاهش بار مراجعان و حواشی به وجود آمده باشیم.

وی در ادامه با بیان این که تا کنون مشکلی در تأمین گوشت قرمز برای بیماران در آشپزخانه بیمارستان نداشته‌ایم، متذکر شد: گرانی گوشت هزینه زیادی را به بیمارستان تحمیل کرده است و در این خصوص نامه‎ای نیز برای تخصیص گوشت یخ زده به بیمارستان به امور دامی نوشته شده که تا کنون نتیجه‎ای نداشته است.

اکبری نامدار در پایان با اشاره به افزایش تعداد مراجعان به مددکاری بیمارستان برای بهره‎مندی از تخفیف دارویی خاطرنشان کرد: گرانی داروها و تورم اقتصادی باعث شده است که افراد بیشتری برای گرفتن تخفیف به ما مراجعه کنند و تمامی تلاش‌ها در راستای تأمین به موقع داروها است.

مرکز پژوهشی، آموزشی و درمانی اما رضا (ع) تبریز یکی از پرمخاطب‌ترین و پرترددترین بیمارستان‌های کلانشهر تبریز بوده و به گفته مدیر این مرکز، روزانه حدود ۲۱ هزار نفر در این مرکز تردد می‌کنند، این مرکز با وجود مجهز بودن و افزایش ظرفیت‎ تخت‌ها قادر به پاسخگوویی نبوده و نیاز به تأسیس بیمارستانی جایگزین، بیش از پیش احساس می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بيمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۷۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

مهر در گزارشی نوشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تسریع در رفع مشکلات روستای امام‌قیس شهرستان بروجن
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • حیات دوباره ۵ بیمار با اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • علت مشکلات جیدون سانچو در منچستریونایتد از زبان تیری آنری (زیرنویس فارسی)
  • تصادف در محور اهر-تبریز ۹ نفر را روانه بیمارستان کرد
  • حادثه تلخ برای جوان معلول ساروی که نخبه دانشگاه بود
  • آخرین وضعیت تردد در جاده های شمال ؛ شلوغ یا خلوت، بارانی یا خشک؟
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید